Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σήμερα τα εγκαίνια της έκθεσης: Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά

Εγκαινιάζεται το απόγευμα η επετειακή έκθεση της Βουλής των Ελλήνων «Αντικρίζοντας την Ελευθερία! Στη Βουλή των Ελλήνων, δύο αιώνες μετά». Η τελετή των εγκαινίων θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στις 18:00, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας, των αρχηγών και εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας.



 

Θα μιλήσουν:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη.

Ο Καθηγητής και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Έκθεσης κ. Πασχάλης Κιτρομηλίδης.

Την έκθεση θα παρουσιάσει ο εκ των Επιμελητών της κ. Θεόδωρος Κουτσογιάννης.

Την πανηγυρική εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Διπλωματικού Σώματος –Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα– κ. Κυριάκος Κενεβέζος, ο Πρέσβης της Ρωσίας κ. AndreyMaslov, ο Πρέσβης της Γαλλίας κ. Patrick Maisonavve και η Πρέσβης της Πορτογαλίας –χώρας που ασκεί την προεδρία της Ε.Ε. το τρέχον εξάμηνο– κυρία HelenaAlexandraAndrade.Θα παραστεί επίσης ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων θα παραστεί και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση –μέγα χορηγού της έκθεσης– κ. Αντώνης Παπαδημητρίου.