Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου, 2024
ΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κολωνός: Στη φυλακή Μίχος – Σοφιανίδης για την υπόθεση βιασμού της 12χρονης

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση του βιασμού της 12χρονης, στον Κολωνό. Ανακρίτρια και εισαγγελέας μετά τις σύντομες απολογίες τους αποφάσισαν την προφυλάκιση του 53χρονου Ηλία Μίχου και του 42χρονου Γιάννη Σοφιανίδη.

Στις απολογίες τους οι δυο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ότι βίασαν το 12χρονο κορίτσι στη συγκλονιστική υπόθεση του Κολωνού. 

Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος, ο οποίος θεωρείσαι κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεσης, στη σύντομη απολογία του φέρεται να παραδέχτηκε ότι είχε σεξουαλικές επαφές με το παιδί, ομολογώντας με αυτό τον τρόπο την κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια ανηλίκου.

Ωστόσο, ο κατηγορούμενος σύμφωνα με πληροφορίες, τήρησε το δικαίωμα σιωπής που προβλέπει ο νόμος σχετικά με το σκέλος της δικογραφίας που αφορά στις κατηγορίες που του αποδίδονται όπως ο βιασμός, η εμπορία ανθρώπων και η μαστροπεία.

Ο 42χρονος Γιάννης Σοφιανίδης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, απολογούμενος ενώπιον της ανακρίτριας ομολόγησε ότι είχε συνευρεθεί με τη 12χρονη περισσότερες από μια φορές έναντι αμοιβής. Μάλιστα, φέρεται να ισχυρίζεται ότι τα χρήματα τα έδινε στο παιδί και όχι στον συγκατηγορούμενο του.

Η έρευνα των αρχών είναι σε εξέλιξη σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί εάν οι κατηγορούμενοι είναι μέλη κυκλώματος παιδεραστίας. Η 12χρονη τις επόμενες ώρες αναμένεται να δώσει συμπληρωματική κατάθεση

Η δικηγόρος της οικογένειας της ανήλικης, Ασπασία Ταραχοπούλου σε δηλώσεις της εκτίμησε ότι υπάρχουν κι άλλα παιδιά που έπεσαν θύμα εκμετάλλευσης ενώ χαρακτήρισε βάσιμη την καταγγελία ότι το παιδί εκδίδονταν από τον 53χρονο σε οίκο ανοχής της.

newsbeast.gr