Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΛΛΑΔΑ

Από την Τρίπολη δόθηκε η εκκίνηση του «Δρόμου των Αθανάτων» -VIDEO

Από την πλατεία Άρεως στην Τρίπολη δόθηκε η εκκίνηση του «Δρόμου των Αθανάτων», το Σάββατο 29 Οκτωβρίου.

Πρόκειται για έναν αγώνα Υπεραπόστασης 142χλμ. με την ονομασία ΔΡΟΜΟΣ ΑΘΑΝΑΤΩΝ που ακολουθεί τη διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη – Μυστράς και καταλήγει στην Καλαμάτα.



Αρκετές ήταν οι συμμετοχές σε αυτό τον αγώνα, που οργανώνεται για 8η φορά στην πόλη της Τρίπολης.

Πριν τον αγώνα, τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού σιγή για δύο αθλητές που έφυγαν πρόσφατα από τη ζωή, με τους συμμετέχοντες να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.

Αρχικά, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης και ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Δημήτρης Μακαρούνης, καλωσόρισαν όλους τους συμμετέχοντες στην πόλη της Τρίπολης και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία.

Στη συνέχεια, δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης και όλοι ξεκίνησαν για την Σπάρτη, όπου εκεί θα είναι η πρώτη τους στάση και θα φτάσουν μέχρι την Καλαμάτα.


Ο φετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή και αποτελεί μία σύνδεση των τεσσάρων αγαλμάτων των Ηρώων της Ελληνικής Ιστορίας, από τα οποία αγάλματα θα περάσουν οι αθλητές:

-Το άγαλμα του Στρατηγού Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη(εκκίνηση αγώνα)
-Το άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα στην Σπάρτη(80ο χλμ.)
-Το άγαλμα του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κων/νου Παλαιολόγου στον Μυστρά(85,7ο χλμ.)
-Το άγαλμα της Νίκης με τις μορφές του Γρηγόριου Δικαίου(Παπαφλέσσα), του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη και του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.(ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ)

Η διαδρομή κινείται ολόκληρη σχεδόν πάνω στο Όρος του Ταϋγέτου και ειδικά η διαδρομή Τρίπολη – Σπάρτη κινείται παράλληλα με την κορυφογραμμή του Ταϋγέτου και διαμέσω των χωριών που βρίσκονται στα Βόρεια του Όρους.

Ευχόμαστε σε όλους τους αθλητές καλή επιτυχία!