Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΟΣ Κορίνθου: Ορειβατική εξόρμηση στα Ευρυτανικά Άγραφα

Ο ΕΟΣ Κορίνθου διοργανώνει το τριήμερο 5/6/7 Μαΐου Παρασκευή-Κυριακή ορειβατική εξόρμηση στα Ευρυτανικά Άγραφα-ανάβαση στη Φτέρη 2.127 μ.- διάσχιση του Ασπρορέματος (10χλμ)

1η ημέρα Παρασκευή
Αναχώρηση στις 15:00 από τον Άγιο Νικόλαο με δικά μας μέσα.
Άφιξη στο χωριό Χαλκιόπουλο Αιτωλοακαρνανίας περί ώρα 18:00.
Μετάβαση με mini bus στα Επινιανά¨ όπου θα κατασκηνώσουμε (στο χώρο του σχολείου), άφιξη περί ώρα 21:00. Φαγητό στις ταβέρνες του χωριού, ανάπαυση.
 

2η μέρα Σάββατο
Αναχώρηση στις 08:30 με αγροτικά, μέσω δασοχωματόδρομου 6 χλμ. για τη θέση ¨Μέρσια¨ όπου θα φτάσουμε μετά από 30΄ περίπου. Αναχώρηση για την κορυφή ¨Φτέρη¨ (από τη βόρεια κόψη). Η κορυφή βρίσκεται στην πιο απόκρημνη και απομονωμένη περιοχή όλων των Αγράφων. Από τη Μέρσια, ακολουθώντας κτηνοτροφικό μονοπάτι φθάνουμε στο ζωντανό κτηνοτροφικό οικισμό ¨Παλούκια¨. Το μονοπάτι κινείται ψηλά και δεν περνάει δίπλα από τις στάνες. Σε αυτό το σημείο βρίσκουμε την τελευταία πηγή του βουνού πριν την κορυφογραμμή. Δεν υπάρχει πετρόχτιστη πηγή αλλά βάζουμε νερό από το ρέμα (αν υπάρχει). Συνεχίζουμε στην πλαγιά του Πύργου, που σταδιακά γίνεται βράχινη κόψη, τα ¨Μαύρα Στεφάνια¨, με τεχνικά περάσματα μέχρι ΙΙ βαθμού που μας οδηγεί στην κορυφή (2.127 μ). Κατάβαση πεζή στα Επινιανά.
Ω.Π.: 6-7 Β.Δ .: Γ- ΥΨ.Δ .:1200μ.
Η υψομετρική διαφορά με αφετηρία τα Επινιανά είναι 1.200 μέτρα και η απόσταση 13 χλμ. Κατά την ανάβαση όμως θα αποφύγουμε τον δασοχωματόδρομο των 6 χλμ.

3η ημέρα Κυριακή
Αναχώρηση από τα Επινιανά στις 07:30
Διάσχιση του Ασπρορέματος (10 χλμ.) και επιστροφή από τα ίδια στα Επινιανά. Εύκολη διαδρομή σε χτιστό μονοπάτι παράλληλα με το ρέμα που συνδέει τα Επινιανά με τον απομονωμένο οικισμό του Ασπρορέματος. Ένα πανέμορφο μονοπάτι σε απόκρημνες πλαγιές που θυμίζει trekking στο Νεπάλ, ενώ σε κάποια σημεία χρειάζεται να βγάλουμε τα παπούτσια μας για να διασχίσουμε το ρέμα.
Ω.Π.: 6-7 Β.Δ .: Α ΥΨ.Δ .:150μ.
Κόστος:
45 ευρώ (περιλαμβάνεται το κόστος του mini bus από το Χαλκιόπουλο και των αγροτικών για τη θέση ¨Μέρσια¨ απ’ όπου η αφετηρία της ανάβασης μας) με την προϋπόθεση συμμετοχής 12-14 ατόμων.
Επιπλέον επιβάρυνση: καύσιμα, διόδια (τα οποία θα μοιραστούμε) και φαγητό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής:
Στους αρχηγούς της εξόρμησης:
Χριστόφορο Καραγεώργο: τηλ.: 694.800.2379 και
Παναγιώτη Νικολόπουλο: τηλ.: 694.563.5573
Στο τηλ. του συλλόγου: 2741. 029.970 (Τετάρτη και Παρασκευή από ώρα 20:00 έως 22:00).

• Για ακυρώσεις μετά το βράδυ της Παρασκευής, γίνεται επιβάρυνση όλου του ποσού.
•Εξοπλισμός: Σακίδιο, μποτάκια, Σκούφος, γάντια, γκέτες, μπατόν, ισοθερμικό – αντιϊδρωτικό μπλουζάκι, fleece, μπουφάν (αντιανεμικό –αδιάβροχο – διαπνέον), αντηλιακό, καπέλο, γυαλιά ηλίου, φακός με εφεδρικές μπαταρίες, σφυρίχτρα, ατομικό φαρμακείο, μαχαίρι, αναπτήρας, ξηρά τροφή –φαγητό (σνακ, π.χ. μπάρες, παστέλια), νερό για μια μέρα, κατασκηνωτικός εξοπλισμός (υπάρχουν πηγές στη διαδρομή είναι αβέβαιο όμως αν θα έχουν νερό).
Κραμπόν, πιολέ, όσοι δεν έχουν μπορούν να προμηθευτούν από τα γραφεία του Συλλόγου.
•Στο πρόγραμμα του συλλόγου μας συμμετέχουν ελεύθερα όλοι οι ενδιαφερόμενοι, ανεξάρτητα αν είναι ή όχι μέλη του ή μέλη άλλων ορειβατικών συλλόγων.
•Σε περίπτωση όμως που δεν είσαι μέλος μπορείς να συμμετέχεις μία φορά σε δραστηριότητα – ανάβαση του συλλόγου και στην συνέχεια να γίνεις μέλος. Για να γίνεις μέλος συμπληρώνεις την έντυπη αίτηση εγγραφής μέλους με κόστος (εγγραφής) 10 € (εφάπαξ) και 10 € για τη συνδρομή της χρονιάς.
•Νέοι και νέες ηλικίας έως 30 ετών εγγράφονται δωρεάν και δεν καταβάλουν συνδρομή για το πρώτο έτος.
•Το πρόγραμμα της διαδρομής μπορεί να τροποποιηθεί αναλόγως των συνθηκών (καιρός, δυσκολία διαδρομής, δυνατότητες συμμετεχόντων κλπ.) με ευθύνη των αρχηγών
•Ενημερώνετε τον/την αρχηγό της εξόρμησης για τυχόν προβλήματα υγείας.
•Όποιο άτομο συμμετέχει, γνωρίζει τις απαιτήσεις και την επικινδυνότητα της δραστηριότητας στην οποία συμμετέχει και αναλαμβάνει ατομικά την ευθύνη της συμμετοχής του όπως άλλωστε προβλέπεται από την διακήρυξη του Τυρόλου 8η Σεπτεμβρίου 2003 Παράρτημα 1 – Άρθρο 1 – Περί Ατομικής Ευθύνης, αποδεχόμενος τους κινδύνους που ενέχει η δραστηριότητα.
•Όσα άτομα συμμετέχουν στις εξορμήσεις, βγάζοντας ομαδικές φωτογραφίες, αποδέχονται και την ανάρτηση στο διαδίκτυο (εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης).