Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Συνεδριάζει το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας για την ειδική των Γερανείων, στο πλαίσιο του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023

Συνεδριάζει σήμερα Πέμπτη 31 Αυγούστου, στην Κόρινθο, το ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας, όπως γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ο περιφερειάρχης διευκρίνισε, ειδικότερα, ότι το εν λόγω όργανο θα συνεδριάσει καθώς προέκυψε ζήτημα όσον αφορά στην διεξαγωγή του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ως προς τις ειδικές που έχουν προγραμματιστεί το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου στην περιοχή των Γερανείων, στο Λουτράκι.

Το πρόβλημα αφορά στην απόφαση που έχει εκδοθεί από την Π.Ε. Κορινθίας -με ισχύ έως και τις 10 του ερχόμενου μήνα- με την οποία επεκτάθηκε η απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε δασικές περιοχές του νομού όταν στον χάρτη της ΓΓΠΠ προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 3).

Για το θέμα αυτό έγινε σύσκεψη στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στην Τρίπολη, ενώ στην σημερινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ της Π.Ε. Κορινθίας θα συζητήσει την έκδοση τροποποιητικής απόφασης από τον περιφερειάρχη ώστε να δοθεί η σχετική άδεια για την διεξαγωγή των ειδικών -απόφαση που θα αφορά αποκλειστικά στο πιο πάνω διήμερο και μόνο στις ώρες του αγώνα.

Εξυπακούεται ότι στο πλαίσιο αυτό θα υπάρχει πλήρης ετοιμότητα και απόλυτη επίβλεψη από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχομένου.