Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΥΓΕΙΑ

Επίσκεψη Μάκαρη και Σιάτου στο Κέντρο Υγείας Γκούρας

Επίσκεψη στο κέντρο Υγείας Γκούρας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πρώτα η Πελοπόννησος»  Μανώλης Μάκαρης συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο του Νομού Κορινθίας Γιάννη Σιάτο.

Ο κ. Μάκαρης συνομίλησε με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Το Κέντρο Υγείας Γκούρας δεν έχει πλέον κανέναν διοικητικό υπάλληλο , αφού ο μοναδικός που υπήρχε τα τελευταία χρόνια συνταξιοδοτήθηκε.



 

Επίσης, διαθέτει μόνο 1 οδηγό ασθενοφόρου από τους 3 που είχε κάποτε, ενώ και αυτός αναμένεται να συνταξιοδοτηθεί την επόμενη χρονιά. Το ίδιο συμβαίνει και  με το νοσηλευτικό προσωπικό. Δε διαθέτει εργαστήρια και για μια απλή αιμοληψία οι κάτοικοι αναγκάζονται να διανύσουν 100 χιλιόμετρα.

Ο Γιάννης Σιάτος ενημέρωσε τον κ. Μάκαρη ότι το Κέντρο Υγείας Γκούρας είναι πολύ σημαντικό για όλη την Ορεινή Κορινθία καθώς εκτός από τους κατοίκους της περιοχής του Φενεού και της Στυμφαλίας  εξυπηρετεί και χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Σύμφωνα με τον κ. Σιάτο αναμένονται πάνω από 50.000 εκδρομείς την περίοδο των Χριστουγέννων.

Η περιοχή διαθέτει πλήθος Τουριστικών καταλυμάτων, συνδέεται , οδικά με τα Τρίκαλα Κορινθίας και τα Καλάβρυτα , επίσης δημοφιλής χειμερινούς προορισμούς , ενώ αποτελεί την πρώτη επιλογή των κατοίκων της Αττικής για μονοήμερη εκδρομή. Ως εκ τούτου, το Κέντρο Υγείας Γκούρας έχει κατά καιρούς κληθεί να αντιμετωπίσει έκτακτα περιστατικά που απορρέουν από το πλήθος των επισκεπτών κατέληξε ο κ. Σιάτος.


Από την πλευρά του ο Μανώλης Μάκαρης δήλωσε πως το υγειονομικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας Γκούρας αγωνίζεται για να προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής,  τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Στο έργο του όμως, αντιμετωπίζει πολύ σοβαρές δυσκολίες, αποτέλεσμα της υποστελέχωσης, της μη πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών και της υποχρηματοδότησης.

Η  αυτοδιοικητική παράταξη Πρώτα η Πελοπόννησος θεωρεί ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να διεκδικεί λύσεις από την κεντρική εξουσία και να παρεμβαίνει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ιδιαίτερα για το μείζον ζήτημα της υγειονομικής κάλυψης του πληθυσμού.